Regióny Banská Bystrica

V Banskej Bystrici kradnú z pivníc cenné veci

Zdroj: TASR / KR PZ v Banskej Bystrici

BANSKÁ BYSTRICA – Polícia v Banskej Bystrici upozorňuje občanov na to, aby bicykel či lyže a iné hodnotnejšie veci neskladovali v nedostatočne zabezpečených priestoroch. V poslednom období totiž v meste pod Urpínom eviduje zvýšený počet trestnej činnosti na úseku krádeží vlámaním sa do pivníc a podobných priestorov. TASR o tom vo štvrtok informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

 

“Prípady sme zaznamenali v rôznych mestských častiach Banskej Bystrice, no prevažne na sídlisku Sásová. Najčastejším predmetom záujmu páchateľov sú pneumatiky, bicykle, lyže a iné cenné veci, ktoré ľudia v pivniciach skladujú. Sú ľahko dostupné, a to vzhľadom na nedostatočné zabezpečenie latkových pivníc, prístupnosť priestorov pre iné osoby a veľmi vysokú anonymitu obyvateľov v jednotlivých obytných blokoch,” konštatovala Kováčiková.

Ako poznamenala, vstupy do vchodov vo väčšine prípadov nie sú monitorované žiadnym kamerovým systémom a na jednotlivých miestach skutkov absentujú svedkovia, ktorí by mohli k veciam uviesť relevantné skutočnosti.