Regióny Banská Bystrica

Skútristu, ktorý vrazil do ľudí na Donovaloch, už obvinili

Ilustračná fotografia, Zdroj: TASR / Lukáš Furcoň

BANSKÁ BYSTRICA – Muža, ktorý v sobotu (2. 3.) večer krátko pred pol ôsmou vrazil skútrom do zabávajúcich sa ľudí na Donovaloch, vyšetrovateľ obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ešte v pondelok (4. 3.) ho prepustil zo zadržania, 34-ročný Bratislavčan je stíhaný na slobode. TASR o tom v utorok informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová s tým, že prípad je v štádiu vyšetrovania.

 

K incidentu došlo na lyžiarskej trati medzi časťami Mišúty a Pod Magurou, zvanej Nová Hoľa. Podľa hovorkyne muž viedol snežný motorový skúter dolu strmou zjazdovkou v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorú si privodil vplyvom návykovej látky (0,61 mg/l alkoholu v dychu). Viezol na ňom aj ďalšie tri osoby.

“Z doposiaľ nezistených príčin nezvládol jeho riadenie a následne odzadu vrazil do zabávajúcich sa divákov, ktorí stáli v spodnej časti svahu pred hudobným pódiom na akcii Donovaly Fest 2019. Zranil päť osôb. Svojím konaním ohrozil život a zdravie týchto ľudí,” konštatovala Faltániová.